Blocklist

Weinig dingen zo interessant als het blockgedrag van prominente Twitteraars.

Joshua Livestro –  Behoeft geen verdere introductie. Blockte ContraCourant nadat ik hem enigszins smalend, maar absoluut binnen de grenzen van het betamelijke benaderde. Heeft nooit een woord tegen ContraCourant gezegd. Mis ik persoonlijk niets aan.

Tom-Jan Meeus – Behoeft geen verdere introductie. Blockte ContraCourant na een korte discussie. Had duidelijk geen zin in een discussie, en kapte de boel af met het idee dat ik de enige was die een zekere mate van onhandigheid in de discussie bracht. Vind ik jammer! Meneer Meeus schrijft veel dingen waar ik het niet mee eens ben, maar ook een hoop zaken die ik kan waarderen.

Clarice Gargard – Behoeft geen verdere introductie. Blockte ContraCourant op enig moment, maar geen idee waarom. Nooit een woord mee gewisseld, wel twee keer gereageerd op haar posts. Lijken me beiden geen reden me te blocken. Ik zou heel graag weten waarom ze me geblockt heeft, maar ik vermoed dat ze denkt dat ik een rechtse Trump fan ben. Of misschien nog wel erger! Nonsense, maar het zij zo.

Meredith Greer – Doet iets met feminisme (niet haar woorden) en schrijft weleens voor HP/De Tijd. Combineert die twee met verve. Heeft een hoop noten op haar zang (op zich een kwaliteit), maar begint over “mansplaining” wanneer je daar een mening tegenover zet waar geen “ik vind” voor staat. Daar vervolgens ook een mening over hebben kan je zomaar de Tweet-knop kosten, en je mening wordt verwijderd. Kortom, alweer zo’n zelfbenoemd “progressief” type dat wel wil uitdelen, maar gaat huilen wanneer er ontvangen moet worden. Een jammerlijke trend die het rechts dat men claimt te willen bestrijden voortdurend wind in de zeilen blaast. Maar ga ze dat eens uitleggen…