Russiakeet met Ollongren – 3

Ja beste lezer, deel 3 inmiddels. We houden het kort en nodigen iedereen uit met bewijs van het tegendeel te komen.

Deel 3 bevat weer geen voorbeelden of feiten, deel 3 bouwt voort op dezelfde onbewezen en onjuiste claims als waar we in deel 1 en deel 2 mee zijn begonnen. Deze onbewezen en onjuiste claims worden nog steeds als feit gepresenteerd, met hulp van diverse commerciële nieuwsmedia die het verhaal van de Minister kritiekloos neerpennen.

Oh, en nogmaals….

Er bestaat in het publieke domein geen enkel document dat bewijs bevat dat de veelgenoemde Twitteraccounts linkt aan het Kremlin of een “trollenfabriek” in Sint Petersburg.

Wat bestaat, is de opvatting dat elk Russisch account (een account aangemaakt of ooit benaderd vanaf een Russisch IP) dat zich met voor Rusland relevante geopolitieke zaken bemoeit, aangestuurd wordt vanuit het Kremlin of Sint Petersburg. Maar bewijs voor die opvatting is noch door FB noch door Twitter geleverd. Dit is relevant wanneer je je beseft dat die bewuste accounts slechts een deel van hun activiteit ontplooien in aanloop naar bv een Brexit referendum – vaak zelfs een minderheid van de totale activiteit.

Het verhaal is nog niet half zo hard als het telkens wordt opgediend. Met hulp van de vrinden in de commerciële mediawereld. De mensen die voor u straks mogen bepalen wat waar is en niet. Maar zich daarbij schijnbaar niet op feiten hoeven te beroepen.

PS. Nu.nl gaat voor u feit en fictie onderscheiden. NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman zegt dat feiten checken al een belangrijke bezigheid is van NU.nl. “Deze expertise zetten we graag in voor Facebook.”

Dat is grappig. ContraCourant heeft 5 mails inclusief bronvermelding gestuurd naar het webredactieteam van Nu.nl naar aanleiding van dit artikel waarin ten onrechte de claim wordt herhaald dat de basis van Russiagate (het ODNI rapport van 6 januari 2017) het werk zou zijn van alle of nagenoeg alle Amerikaanse veiligheidsdiensten, en dat dit conclusies zou betreffen In werkelijkheid betreft dit het werk van een select gezelschap uit NSA, FBI en CIA en bevat het rapport inschattingen. Nog geen antwoord gekregen. Gaat ook niet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *